Laks med tomatcreme
Opskrift på laks med tomatcreme
(8 pers.)
1 lakseside på ca. 1½ kg
Kogelage:
2 tsk. salt
1½ dl hvidvin
5-6 kviste timian
Pynt:
Ca. 400 g asparges
1 citron
Dild
Tomatcreme:
600 g modne tomater
25 g smør
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
½ tsk. salt
2 dl olie
ca. 2 spsk. tomatpuré
Fremgangsmåde til laks med tomatcreme
Skyl og tør laksen og gnid den med salt. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande, bagepapiret gør det nemmere senere at flytte laksen. Krydr laksen med timian og salt. Hæld hvidvin ved og læg alufolie over fisken. Damp den i ovnen 25-30 min. ved 200°, til laksen lige netop har skiftet farve. Tag laksen ud og lad den trække 10 min. under folien. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og lad væden dryppe af. Læg laksen på et fad, træk papiret væk og lad laksen bliver kold. Hæld lidt af saucen over. Pynt med letkogte asparges, citron og dild.
TIP
- Tomatcremen kan laves dagen før og stilles koldt.
Tomacreme: Skold tomaterne, flå dem og skær dem i kvarter. Befri dem for kerner og skær dem i mindre stykker. Svits tomaterne i en gryde i smørret, til en del af væden er fordampet. Afkøl tomaterne og kom presset hvidløg i. Rør æggeblommerne seje i en skål sammen med saltet. Tilsæt olien, først dråbevis, så æg og olie samler sig. Kom resten af olien i lidt mere rundhåndet og rør til sidst tomaterne i. Smag mayonnaisen til med salt og peber og lidt tomatpuré.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!