Opskrifter

Lavkarbo mørbradgryde med grøn mos på broccoli og ærter

Mandag, 6. januar 2014Opdateret 5. majaf Kristina Marckmann
Klassikeren mørbradgryde i lavkarbo-version. Mørbradgryde er en farvorit for langt de fleste, og denne kan du nyde med god samvittighed.
30 min
3 personer
Grøn mos
500 g broccoli
150 g ærter
Yoghurt
Smør
Salt og peber
Lavkarbo-mørbradgryde
1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignoner
2 hakkede løg
2 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g cocktailpølser (med højt kødindhold)
1 tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
1 dl grøntsagsbouillon
150 g flødeost
1 tsk. salt ½-1

Fremgangsmåde

  1. Skyl broccolien og skær den i mindre stykker. Kog den i usaltet vand i 5 min. og lad ærterne koge med de sidste to min.
  2. Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien og tag dem op.
  3. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene.
  4. Skær gulerødderne i skiver og lad dem svitse med et par min.
  5. Nip bønnerne og skær dem i mundrette stykker.
  6. Tilsæt mørbradstykker, bønner, cocktailpølser, paprika, tomatpuré, bouillon, flødeost og salt.
  7. Lad din mørbradgryde simre i 10 min.
  8. Hæld vandet fra broccoli og ærter og lad dem dryppe godt af.
  9. Blend broccoli og ærter med yoghurt og smør, smag til med salt og peber og servér din sunde mørbradgryde.