Løgsuppe med gratineret brød

En rigtig løgsuppe kræver brød og godt med ost! Her får du opskriften på en klassisk fransk ret.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Løgsuppe med gratineret brød
(4 pers.)

Det skal du bruge til løgsuppe med gratineret brød:

800 g løg 35 g smør 4 kviste timian 2 laurbærblade 2 dl IPA-øl 1 l grøntsagsbouillon Salt og peber 4 skiver tykt landbrød 100 g emmentaler Pynt: 4 stilke bredbladet persille Prøv også: Løgsuppe med ostelåg

Sådan laver du løgsuppe

Skær løgene i skiver. Sautér dem forsigtigt i smørret med timian og laurbærblade. Når de begynder at brune let, tilsættes øllet. Overhæld det hele med bouillon og kog det igennem i 5 min. Smag til med salt og peber. Rist brødet og riv osten over. Gratinér brødene under grillen i 5 min. Læg en skive i hver skål med suppe, pynt med persilleblade og servér suppen rygende varm. Prøv også: Oksehalesuppe

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.