Makrel, aubergine og peberfrugt med paprikadressing
Ingredienser til makrel, aubergine og peberfrugt med paprikadressing:
(4 pers.)
- Salt og peber
- 2 hele makreller
- 1 stor aubergine
- 250 g små snackpeberfrugter
- 200 g padronpeber
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 1 potte frisk basilikum
- 1 kg kartofler
Paprikadressing:
- ½ dl mayonnaise
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. paprika
- ¼ tsk. røget paprika
- 1 spsk. balsamicoeddike
Prøv også: Ørred med asparges og cremet agurkesalat
Fremgangsmåde:
Paprikadressing:
Rør mayonnaise med yoghurt og tomatpuré, presset hvidløg, de to slags paprika og balsamico. Smag til med salt og peber og spæd evt. med lidt vand til en lidt tyndere dressing. Justér evt. smagen med mere paprika eller balsamico.
Rens makrellerne og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær små snit i skindet.
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver.
Pensl fisk, aubergine og peberfrugter med lidt olie og steg dem på en varm grill. Rør ikke makrellerne, før de har fået tydeligt grillmønster, så slipper skindet let fra risten. Hænger det alligevel lidt ved, så lirk en tynd metalpalet ind under og løsn skindet forsigtigt.
Grill grøntsagerne, til de er møre, og læg dem på et fad sammen med makrellerne.
Krydr med salt og peber og drys med hele basilikumblade.
Servér makreller med paprikadressing og kogte kartofler.
Prøv også: Fiskedolmer