Medister til jul
Opskrift på hjemmelavet medisterpølse
Til hjemmelavet medisterpølse skal der bruges suppe. Det kan derfor være en god ide at lave en suppekogedag, hvor der koges suppe på diverse ben, f.eks. tværreb, høne eller andet. Når suppen er godt kogt, skal den sættes til afkøling. Fedtet, der samler sig på toppen, egner sig fortrinligt til medisterpølse.
Man skal bruge 1,5 kilo svinekød og 400 g fedt fra suppen eller spæk. Blandingen skal være med ca. 25 procent fedt.
Kød og fedt/spæk hakkes en gang med hulskive 5-6 millimeter.
Julestemning!
Få inspiration til fine juledekorationer Lav flot og hyggeligt julepynt - se det her Nisser over det hele...Det hakkede kød røres sammen med krydderiblanding og en halv liter koncentreret suppe, der er letfrosset, så det har konsistens som grødris.
Herefter hviler farsen i køleskab et par timer.
Farsen stoppes i svinetarme og kan evt. opdeles i mindre pølser.
Pølsen/pølserne kommes i en gryde vand, der er varmet op til 80 grader. Lad det stå ved denne temperatur i et kvarter, inden den straks overhældes med koldt vand. Herefter er den klar til bruning.
Ingredienser til krydderiblandingen
30 g salt
½ tsk. allehånde
1 knsp. nelliker
½ tsk. hvid peber
125 g finthakket løg
25 g Naturlic kartoffelfibre eller 40 g skummetmælkspulver.
Find flere opskrifter her...
Juleand med tilbehør
Stegt svinekam med tilbehør
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Køb tillæg med lækkert juleknas & bag
Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!
Hvert tillæg koster kun 20,-