Honning-sesam-kylling med aspargesbroccoli
Honning-sesam-kylling med nudler og aspargesbroccoli er en smagfuld hverdagsret med asiatisk twist – nem at lave og fuld af friskhed.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

35 min
4 personer
Honning-sesam-kylling:
450 g kyllingebrystfilet
2 bundter forårsløg
1 spsk. sesamolie
Salt og peber
2 spsk. majsstivelse
2 spsk. risvinseddike
2 spsk. flydende honning
2 spsk. tomatketchup
2 dl vand
Tilbehør:
250 g nudler
400 g aspargesbroccoli
Til servering:
2 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde:
Honning-sesam-kylling:
- Skær kyllingebrystfileterne i små tern.
- Rens forårsløgene, og skær dem i 3 cm lange stykker.
- Steg kyllingestykkerne ved høj varme i sesamolie i en dyb pande i 3-4 minutter, til de er gyldne.
- Krydr med salt og peber.
- Pisk majsstivelse og risvineddike sammen i en skål.
- Tilsæt honning, ketchup og vand, og rør saucen sammen.
- Hæld sauce og forårsløg i panden med kylling, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, til kyllingen er mør, og saucen er tyknet en smule.
Tilbehør:
- Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
- Afdryp.
- Skyl aspargesbroccoli, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.
- Afdryp dem i en sigte.

Hovedretter