Kartoffelvafler med tunsalat

Sprøde kartoffelvafler møder cremet tunsalat i denne lækre og mættende ret, perfekt til både frokost og aftensmad. Serveret med rejer, feldsalat og friske urter.
Af
Linn Grubbstöm Foto: Columbus Leth
Kartoffelvafler med tunsalat
35 min
4 personer
Kartoffelvafler:
250 g kartofler
200 g hvedemel
60 g ølandshvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
3½ dl mælk
2 æg
75 g smør
Tunsalat:
1 skalotteløg
1 bundt frisk dild
2 dåser tun i olie
2 spsk. kapers
1 dl mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18 %
1 citron
Salt og peber
Til servering:
200 g rejer
1 bundt purløg
100 g feldsalat

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartofler, og riv dem groft.
  2. Vend begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. Hæld mælken i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris.
  4. Slå æggene ud i dejen, og pisk dejen sammen.
  5. Tilsæt de revne kartofler, og rør dejen godt sammen.
  6. Smelt smørret, og hæld alt undtagen 2 spsk. smør i dejen.
  7. Pensl vaffeljernet med resten af smørret, og bag vaflerne gyldne.

Tunsalat:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skyl dild, og hak den fint.
  3. Rør løg, dild, tun, kapers, mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål.
  4. Smag tunsalaten til med citronsaft, salt og peber.

Servering:

  1. Skyl og hak purløg.
  2. Servér vaflerne med tunsalat, rejer, salat og purløg.

TIP

Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.