Kartoffelvafler med tunsalat
Sprøde kartoffelvafler møder cremet tunsalat i denne lækre og mættende ret, perfekt til både frokost og aftensmad. Serveret med rejer, feldsalat og friske urter.
Af
Linn Grubbstöm Foto: Columbus Leth

35 min
4 personer
Kartoffelvafler:
250 g kartofler
200 g hvedemel
60 g ølandshvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
3½ dl mælk
2 æg
75 g smør
Tunsalat:
1 skalotteløg
1 bundt frisk dild
2 dåser tun i olie
2 spsk. kapers
1 dl mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18 %
1 citron
Salt og peber
Til servering:
200 g rejer
1 bundt purløg
100 g feldsalat
Fremgangsmåde:
- Skræl kartofler, og riv dem groft.
- Vend begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Hæld mælken i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris.
- Slå æggene ud i dejen, og pisk dejen sammen.
- Tilsæt de revne kartofler, og rør dejen godt sammen.
- Smelt smørret, og hæld alt undtagen 2 spsk. smør i dejen.
- Pensl vaffeljernet med resten af smørret, og bag vaflerne gyldne.
Tunsalat:
- Pil og hak løget fint.
- Skyl dild, og hak den fint.
- Rør løg, dild, tun, kapers, mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål.
- Smag tunsalaten til med citronsaft, salt og peber.

Hjemmebag
Skønne morgenmadsvafler med müsli og kanel
Servering:
- Skyl og hak purløg.
- Servér vaflerne med tunsalat, rejer, salat og purløg.
TIP
Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.