Ønskemad: 80 gæster til kobberbryllup
Fremover vil madeksperten Helle Brønnum Carlsen hver måned opfylde en læsers ønske om madopskrifter.
Denne måned har Familie Journals chefredaktør Anette Kokholm fået lov at tyvstarte, og hun har spurgt til råds om en festmenu for 80 gæster til et kobberbryllup.
Ønske
Familie Journals chefredaktør, Anette Kokholm, skal holde kobberbryllup.
Ønskerne lyder sådan:
Vi bliver omkring 80. Der er seks børn under 10, ca. 20 teenagere og resten voksne.
Jeg skal kunne lave så meget som muligt i forvejen. Måske skal vi have en buffet, måske har du et andet forslag?
Min svigerinde kan ikke tåle alkohol, heller ikke eddiker og den slags. Min svoger kan ikke lide lam. Min mand er til sovs, jeg er til salat.
Det er et almindeligt køkken med fire blus på komfuret og en stor ovn. Jeg har et køleskab fra gulv til loft og et ditto fryseskab.
Der er ingen hjælp til madlavningen, men to damer til at forberede det sidste og servere.
Helle Brønnums forslag
Buffet er ikke ideel til så mange mennesker. Der bliver nemt kødannelse og uro ved bordene.
Bedre er det, om man laver en portionsanrettet forret. Tapas tilfredsstiller mange af de unges ønsker, og der er mere at vælge imellem frem for, hvis der kun er en forret.
Hovedretten er fadserveret - det skaber mulighed for samtale ved bordene, og der bydes på steg, sovs og fyldige salater. Så kan din mand springe salaten over, men han kan også få sin sovs. Svigerinden skal have at vide hvilken salat, hun bør undgå - for selvfølgelig skal 79 personer ikke undvære eddike i salaten.
Kagerne (du skal lave 8) kan serveres enten portionsanrettet eller til hvert bord, så man selv skærer. Kagerne kan fryses.
Få opskrifterne her: