Ovnbagt laks med spidskål og hokkaido

Laks i ovnen er en super nemt, det smager skønt og er sundt for os alle. Husk dog, at laksen kun lige skal være gennemstegt, for ellers bliver den tør.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Laks med hokkaido og salat
Annonce
45 min
1 personer
Det skal du bruge
5 valnødder
¼ hokkaidogræskar
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
175 g laksefilet
½ usprøjtet citron
5 kviste dild
¼ spidskål
10 kviste bredbladet persille
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kom valnødderne i ovnen og rist dem ved 180° i 5 min.
  2. Skær græskarret ud i tynde både og læg disse i et ovnfast fad.
  3. Dryp med lidt af eddiken og olivenolien.
  4. Bag græskarbådene ved 200° i 20 min.
  5. Læg laksen i et ovnfast fad, drys med salt og peber og revet citronskal og dryp med citronsaft.
  6. Læg dilden på. Sæt fisken i ovnen til græskarret i ca. 12 min.
  7. Laksen skal være lige akkurat gennemstegt.
  8. Snit spidskålen meget fint.
  9. Vend kålen med persilleblade og resten af eddiken og olien.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Læg bagt hokkaido over kålen og drys med de ovnristede nødder.
  12. Servér salaten med den bagte laks.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.