Ovnbagt laks med spidskål og hokkaido
Laks i ovnen er en super nemt, det smager skønt og er sundt for os alle. Husk dog, at laksen kun lige skal være gennemstegt, for ellers bliver den tør.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger

Annonce
45 min
1 personer
Det skal du bruge
5 valnødder
¼ hokkaidogræskar
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
175 g laksefilet
½ usprøjtet citron
5 kviste dild
¼ spidskål
10 kviste bredbladet persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kom valnødderne i ovnen og rist dem ved 180° i 5 min.
- Skær græskarret ud i tynde både og læg disse i et ovnfast fad.
- Dryp med lidt af eddiken og olivenolien.
- Bag græskarbådene ved 200° i 20 min.
- Læg laksen i et ovnfast fad, drys med salt og peber og revet citronskal og dryp med citronsaft.
- Læg dilden på. Sæt fisken i ovnen til græskarret i ca. 12 min.
- Laksen skal være lige akkurat gennemstegt.
- Snit spidskålen meget fint.
- Vend kålen med persilleblade og resten af eddiken og olien.
- Smag til med salt og peber.
- Læg bagt hokkaido over kålen og drys med de ovnristede nødder.
- Servér salaten med den bagte laks.
Annonce








