Rørt tatar fra Petit Zinc i Paris
Ingredienser til rørt tatar fra Petit Zinc i Paris
(2 pers.)
250 g hakket eller skrabet okseinderlår eller oksemørbrad (helt friskhakket)
½ skalotteløg
2 spsk. kapers
4 cornichoner
1 spsk. frisk estragon
1-2 tsk. dijonsennep
1 spsk. olivenolie
5 dråber worchester-sovs eller tabasco (kan udelades)
2 cl cognac
Salt og peber
2 æggeblommer
Tilbehør
Grøn salat med sennep/estragon-dressing
Fremgangsmåde til rørt tatar fra Petit Zinc i Paris
Pil og hak løget meget fint. Hak kapers og cornichoner groft og skyl og hak estragon. Skrab eller hak oksekødet, lige før det skal bruges, og vend det sammen på et stort bræt med alle ingredienserne. Server med grøn salat, vendt med olivenolie, citronsaft, sennep og estragon. Man kan også servere pommes frites til.
Husk at æggeblommen naturligvis IKKE må serveres i skallen...
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Klassisk dansk tatar
Laksetatar med grønt
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)