Rugbrød med varmrøget laks, agurk og krydderurter

Prøv et lækkert rugbrød med varmrøget laks, frisk agurk og aromatiske krydderurter, en enkel og velsmagende kombination.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Rugbrød med varmrøget laks, agurk og krydderurter
20 min
4 personer
Rugbrød med varmrøget laks, agurk og krydderurter:
400 g varmrøget laks
1/4 agurk
1 bundt frisk dild
1 bundt purløg
2 spsk. cremefraiche 18 %
2 spsk. let mayonnaise
1/4 citron
Salt og peber
10 g peberrod
4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde:

  1. Findel den varmrøgede laks med 2 gafler.
  2. Skyl agurken, del på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
  3. Skær resten i små tern.
  4. Skyl og hak krydderurterne (gem lidt til pynt).
  5. Bland den varmrøgede laks, agurk og krydderurter med cremefraiche og mayonnaise i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Skræl peberroden, og riv den.
  7. Anret laksesalaten oven på rugbrødsskiverne, og pynt med de resterende krydderurter og peberrod.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.