Salat med and og solbær
Salat med and og solbær
(6 pers.)
2 andebrystfileter
1 salathoved
Pynt:
2 spsk. solbær
2 tsk. honning
Dressing:
75 g ribbede solbær
1 spsk. vand
1-1½ spsk. sukker
1 spsk.
Balsamicoeddike
4 spsk. god olivenolie
Salt og peber
Rids andeskindet og steg kødet på tør pande ved middelvarme med salt og peber 20-30 min. Læg først skindsiden nedad, så der kan smelte lidt fedt af. Køl kødet af. Bland solbær og honning.
Dressing:
Miks solbær med vand og gnid det gennem sigte. Pisk pureen med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og sukker til en syrlig-sød dressing, tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for stærk. Træk skindet af andebrystet og skær kødet i tynde skiver. Læg skyllede afdryppede salatblade portionsvis med andebryst og solbær og kom dressingen over. Server med brød.
Tip:
Mange fjerner andeskindet inden stegning for at spare kalorier, men så fjerner man også en stor del af andesmagen. Lad det stege med og fjern det, når andebrystet er koldt.
Af Anne Skovgaard-Petersen