2 dl koncentreret solbærsaft
2 dl vand
1 stang vanilje
1 usprøjtet lime
2 knuste kardemommekapsler
¾ l rosévin
½ dl honning
Evt. 2-3 spsk. cognac
Rosiner og mandler efter smag
Halver vaniljestangen og skrab frøene ud. Skær limen i skiver. Kom solbærsaft, vand, vaniljestang og frø, lime og kardemomme i en gryde og lad det simre 10 min. under låg. Tilsæt vin og honning og varm op til lige inden kogepunktet. Tag gryden fra varmen og bland cognac i.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DE FINESTE JULEGODTER
Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hyldebærgløgg
Gløggekstrakt
Lisbets julesnaps
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)