Opskrifter

Spinatvafler med laks, avocado og flødeost

Søndag, 1. juni 2025Opdateret 18 timer sidenAf Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Vafler behøver ikke kun være en lækker spise til dessert. Disse spinatvafler med laks er en farverig og salt ret, der både mætter og smager fantastisk!
20 min
4 personer
Spinatvafler
200 g frisk spinat
3 æg
2 dl hvedemel
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning
Tilbehør
2 modne avocadoer
250 g friske ærter i bælg
50 g feldsalat
1 bæger flødeost naturel
150 g røget laks i skiver
frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Tænd for vaffeljernet.
  2. Blend spinat, æg, mel, mælk, salt og bagepulver til en helt glat og grøn dej i en blender.
  3. Pensl vaffeljernet med smør, og steg ca. 4 vafler af dejen.
  4. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
  5. Bælg ærterne, og skyl og tør feldsalaten.
  6. Top vaflerne med flødeost, røget laks, ærter, feldsalat, avocadoskiver og dild.
  7. Servér straks.