Opskrifter
Sprøde urtevafler med fjordrejer og creme fraiche
Fredag, 2. september 2022Opdateret 2. juniAf Timm Vladimir. Foto: Columbus Leth
Med denne opskrift får du et velsmagende bud på, hvordan du kan pifte de velkendte vafler op med både urter, radiser og fjorrejer. Velbekomme!

35 min
4 personer
Urtevafler
50 g smør
1½ dl sødmælk
1 dl kærnemælk
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ bundt purløg
½ bundt frisk dild
Syltede rødløg
1 lille rødløg
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
2 spsk. vand
Til servering
6 radiser
150 g creme fraiche 38 %
200 g pillede fjordrejer
½ bundt frisk dild
Fremgangsmåde
- Syltede rødløg Skær løget i tynde strimler. Vend dem med eddike, honning og vand i en skål, og lad dem trække i mindst 15 minutter.
- Smelt smørret, og blend det i en blender i 2 minutter sammen med sødmælk, kærnemælk og æg.
- Rør mel, bagepulver og salt sammen, og hæld det i blenderen. Blend i 2 minutter.
- Skyl og hak urterne fint, rør dem i dejen, og lad den trække i 15 minutter.
- Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.
- Servering Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
- Fordel creme fraiche, syltede rødløg og fjordrejer på vaflerne. Top med radiser og plukket dild.

Dessert & Kage
Langtidshævede belgiske vafler til brunch

Opskrifter
Skønne spinatvafler toppet med laks og rødløg