Sprød rødkålssalat

Den 10. november er det mortensaften, og det skal fejres. Servér denne skønne rødkålssalat til andestegen og de brunede kartofler. Få opskriften på rødkålssalaten her.
Af
Af: Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina Krüger
Sprød rødkålssalat
Annonce

Ingredienser til sprød rødkålssalat:

(6 personer)

  • 20 g smør
  • 4 stk. allehånde
  • 4 stk. kardemomme
  • 2-3 kanelstænger
  • 10 stk. nelliker
  • ½ rødkål1 dl sherryeddike
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. salt
  • Peber

Prøv også: Appelsin-rødkål

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterepande eller en tykbundet gryde, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanelstænger og nelliker. Kom fintsnittet rødkål i, og vend det rundt i 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt. Skær appelsinerne i kvarter, pres saften ud af dem og hæld både saft og appelsinkød i rødkålen. Smag til med honning, salt og peber. Varm igennem og servér lun.

Prøv også: Hjemmelavet rødkål smager bedst

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.