Svenske kødboller
Svenske kødboller er en klassiker, som egentlig minder lidt om vores frikadeller. De spises med kartoffelmos, syltede tyttebær og flødesovs. Har du endnu ikke smagt dem, så får du opskriften lige her.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger

Annonce
(3 pers.)
Det skal du bruge til svenske kødboller med kartoffelmos og flødesovs:
700 g kartofler 500 g hakket oksekød 1 løg ½ dl rasp 1 æg 1 dl bouillon 1-2 spsk. syltede tyttebær 1 tsk. allehånde 1 tsk. salt 1 knsp. peber Smør til stegningFlødesauce:
2 dl bouillon 1 dl fløde 2 tsk. majsstivelse Salt og peber 25 g smør ½ dl fløde Salt og peber 200 g syltede tyttebær 1 bdt. persille Elsker du svenske kødboller? Så prøv også opskriften på svensk pølseretFremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand i 20 min. Bland kødet med revet løg, rasp, æg, bouillon, tyttebær og krydderier. Form farsen til små kugler og steg dem gyldne og gennemstegte i smør ved middelhøj varme. Kog panden af med bouillon, tilsæt fløde rørt med majsstivelse, kog op og smag til med salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og mos dem med smør og fløde. Smag mosen til med salt og peber og servér med syltede tyttebær og hakket persille. Prøv også: Stuvet spidskål og frikadeller Find flere skønne klassiske retter i galleriet nedenunderAnnonce