Ingredienser til tomatsuppe
(4 pers.)
4 tomater på stilk
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
½-1 dåse cherrytomater
4 dl grønsagsbouillon
Salt og peber
2 boller el. 4 skiver lyst brød
1 bdt. basilikum
Salt og peber
Evt. ½ -1 dl god olivenolie
Tilbehør
Grøn salat og ostegratineret brød
Fremgangsmåde til tomatsuppe
Hak de friske tomater og gem stilkene. Knus hvidløgene og steg dem langsomt i olien. Kom basilikumstilkene, de friske tomater og stilke i, når hvidløgene begynder at tage farve. Kom dåsetomater og bouillon i og lad det småsimre i 20 min., rør i suppen af og til. Del brødet i store stykker og kom det i suppen, tilsæt evt. lidt olie for at give suppen fylde. Tag gryden af varmen, når brødet begynder at gå i opløsning. Kom basilikumbladene i og smag suppen til med salt og peber. Servér suppen med frisk, grøn salat og brød gratineret med ost.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Gullashsuppe
Rødbedesuppe med svampe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)