Vintergryde med øl

(4 pers.)
Det skal du bruge til vintergryde:
12 skalotteløg 2 spsk. olivenolie 800 g skært oksekød skåret i tern 250 g champignoner 25 g smør 250 g tomater 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 1 øl 3 laurbærblade 5 kviste timian Salt og peber Tilbehør: Ovnstegte kartofler og grøn salat Prøv også: Vintergryde med tomater, oksekød og champignoner
Sådan laver du vintergryde
Pil løgene og steg dem hele i olie i en stor gryde, til de er brunede. Tag dem op og brun kødet. Rens svampene og skær dem i kvarter. Tag kødet op og brun svampene i smørret. Skyl og rens tomater og peberfrugter og skær begge dele i mindre stykker. Steg tomater og peberfrugter sammen med svampene i 5 min., tilsæt øllet og kom kød og løg tilbage i gryden. Tilsæt laurbærblade og timian og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad det hele småsimre i 2 timer. Servér retten med ovnstegte kartofler og grøn salat.