Opskrifter

Vintergryde med øl

Lørdag, 25. februar 2017Opdateret 6. februaraf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Øl i madlavningen gør denne vintergryde til noget særligt. Den har godt med grønt og kan sagtens holde en ekstra dag så I har til f.eks. søndag og mandag.
2 t og 20 min
4 personer

(4 pers.)

Det skal du bruge til vintergryde:

12 skalotteløg 2 spsk. olivenolie 800 g skært oksekød skåret i tern 250 g champignoner 25 g smør 250 g tomater 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 1 øl 3 laurbærblade 5 kviste timian Salt og peber Tilbehør: Ovnstegte kartofler og grøn salat Prøv også: Vintergryde med tomater, oksekød og champignoner

Sådan laver du vintergryde

Pil løgene og steg dem hele i olie i en stor gryde, til de er brunede. Tag dem op og brun kødet. Rens svampene og skær dem i kvarter. Tag kødet op og brun svampene i smørret. Skyl og rens tomater og peberfrugter og skær begge dele i mindre stykker. Steg tomater og peberfrugter sammen med svampene i 5 min., tilsæt øllet og kom kød og løg tilbage i gryden. Tilsæt laurbærblade og timian og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad det hele småsimre i 2 timer. Servér retten med ovnstegte kartofler og grøn salat.