Majskolber med krydderier

Sprøde, grillede majskolber med et lille twist – perfekt til sommeraftener omkring bålet.
Af
Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Majskolber med krydderier
20 min
4 stk
Majskolber:
4 majskolber
2 spsk. smør
2 spsk. limesaft
200 g cremefraiche 38 %
Krydderiblanding:
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
½ tsk. sukker
½ tsk. chipotlechili
100 g pecorinoost
Chilimayo:
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. chilisauce
Til servering:
5 radiser
1 limefrugt
2 håndfulde frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Tænd op under bålet.
  2. Pil blade og fimrehår af majsene, og sæt dem på spyd.
  3. Du kan også blot folde bladene sammen som et håndtag.
  4. Gnid majsene med smør, og grill dem over bålet.
  5. De skal have ca. 7-8 minutter, eller til de er gennem­tilberedte.
  6. Pensl de færdige majs med lime og cremefraiche lige inden servering.

Krydderiblanding:

  1. Bland salt, paprika, sukker og chipotle sammen i en skål.
  2. Riv pecorino­osten fint, og rør den i krydderiblandingen.
  3. Fordel den over de varme majs, så osten smelter.

Chilimayo:

Rør mayonnaise med chilisauce.

Servering:

  1. Anret majsene på et fad.
  2. Skær radiser i tynde skiver og lime i både.
  3. Top majsene med radiser og koriander, og fordel lidt chilimayo øverst.
  4. Servér med limebåde.

TIP

Er du ikke vild med koriander, kan du bruge andre krydderurter, f.eks. persille, timian eller oregano.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.