Majskolber med krydderier
Sprøde, grillede majskolber med et lille twist – perfekt til sommeraftener omkring bålet.
Af
Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen

20 min
4 stk
Majskolber:
4 majskolber
2 spsk. smør
2 spsk. limesaft
200 g cremefraiche 38 %
Krydderiblanding:
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
½ tsk. sukker
½ tsk. chipotlechili
100 g pecorinoost
Chilimayo:
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. chilisauce
Til servering:
5 radiser
1 limefrugt
2 håndfulde frisk koriander
Fremgangsmåde:
- Tænd op under bålet.
- Pil blade og fimrehår af majsene, og sæt dem på spyd.
- Du kan også blot folde bladene sammen som et håndtag.
- Gnid majsene med smør, og grill dem over bålet.
- De skal have ca. 7-8 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
- Pensl de færdige majs med lime og cremefraiche lige inden servering.
Krydderiblanding:
- Bland salt, paprika, sukker og chipotle sammen i en skål.
- Riv pecorinoosten fint, og rør den i krydderiblandingen.
- Fordel den over de varme majs, så osten smelter.

Hovedretter
Porchetta med grillede majs
Chilimayo:
Rør mayonnaise med chilisauce.

Hovedretter
Tortilla med stegt laks, majs og salsa
Servering:
- Anret majsene på et fad.
- Skær radiser i tynde skiver og lime i både.
- Top majsene med radiser og koriander, og fordel lidt chilimayo øverst.
- Servér med limebåde.
TIP
Er du ikke vild med koriander, kan du bruge andre krydderurter, f.eks. persille, timian eller oregano.