Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce
Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce er et lækkert alternativt til de klassiske frikadeller, der kan nydes af både børn og voksne.
Af
Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annonce
1 t og 30 min
4 personer
Kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
2 spsk. kokosmælk
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. karry
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
Mangosalat:
1 mango
1 rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld koriander
1 dl risvinseddike
½ tsk. salt
Peanutbuttersauce:
2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
½ lime
2 spsk. fiskesauce
Tilbehør:
4 dl jasminris
Fremgangsmåde:
- Rør kød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen.
- Riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
- Rør begge dele i farsen.
- Stil farsen på køl i 30 minutter.

Hovedretter
Suppe med broccoli og spinat
Mangosalat:
- Skræl mango, og skær den i tern.
- Pil og hak rødløget fint.
- Hak chili helt fint.
- Hak koriander groft.
- Rør eddike og salt sammen.
- Tilsæt mango, rødløg, chili og koriander.
- Sæt salaten på køl indtil servering.
Tilbehør:
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter.
Forretter & Tilbehør
Hummus-salat med granatæblekerner og stegte pitabrødsstykker
Peanutbuttersauce:
- Bland alle ingredienserne i en gryde, og bring saucen op til kogepunktet under omrøring.
- Tag saucen af blusset, så snart den koger.
- Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.

Hovedretter
Timianfrikadeller med grøn kartoffelsalat
Annonce