Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce

Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce er et lækkert alternativt til de klassiske frikadeller, der kan nydes af både børn og voksne.
Af
Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annonce
1 t og 30 min
4 personer
Kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
2 spsk. kokosmælk
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. karry
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
Mangosalat:
1 mango
1 rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld koriander
1 dl risvinseddike
½ tsk. salt
Peanutbuttersauce:
2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
½ lime
2 spsk. fiskesauce
Tilbehør:
4 dl jasminris

Fremgangsmåde:

  1. Rør kød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen.
  2. Riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
  3. Rør begge dele i farsen.
  4. Stil farsen på køl i ­30 minutter.

Mangosalat:

  1. Skræl mango, og skær den i tern.
  2. Pil og hak rødløget fint.
  3. Hak chili helt fint.
  4. Hak koriander groft.
  5. Rør eddike og salt sammen.
  6. Tilsæt mango, rødløg, chili og koriander.
  7. Sæt salaten på køl indtil servering.

Tilbehør:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter.

Peanutbuttersauce:

  1. Bland alle ingredienserne i en gryde, og bring saucen op til kogepunktet under omrøring.
  2. Tag saucen af blusset, så snart den koger.
  3. Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.