Grydebrød med ølandshvede

Sprødt udenpå, saftigt indeni – grydebrød med ølandshvede kræver næsten ingen arbejde, men smager som fra et rigtigt bageri.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Grydebrød med ølandshvede
Annonce
1 t og 15 min
10 personer
Grydebrød med ølandshvede:
10 g gær
5½ dl vand
12 g salt
1 tsk. honning
450 g hvedemel
150 g ølandshvedemel
1 støbejernsgryde

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i lidt af vandet.
  2. Tilsæt resten af vandet, salt og honning.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser, og rør det sammen.
  4. Dejen skal ikke æltes.
  5. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 12 timer.
  6. Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad en støbejernsgryde blive godt varm i ovnen.
  7. Hæld dejen i den varme gryde, læg låg på, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
  8. Tag låget af gryden, og skru temperaturen ned på 225° varmluft, og bag videre i 15-20 minutter, til brødet er gyldent.
  9. Lad brødet afkøle lidt i gryden, og vend det dernæst ud på en bagerist.
  10. Afkøl inden udskæring.
  11. Servér evt. med koldt smør.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.