Lækkert og velsmagende pestobrød
Dette velsmagende pestobrød er perfekt til efterårshyggen og de kolde måneder. Du kan nyde brødet som snack eller som tilbehør til frokosten eller aftensmaden.
Af
Af: Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

Food
Foto: Stine Christiansen
Annonce
2 t
8 personer
Pestobrød
50 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
375 g hvedemel
50 g rugmel
150 g grøn pesto
1 aflang form, ca. 1 liter
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Lad blandingen blive let varm, og hæld den i en skål.
- Smuldr gæren ud heri, og tilsæt sukker, salt og æg.
- Tilsæt hvedemel og rugmel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig – evt. på en røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Rul dejen ud til et stort rektangel, og smør det med pesto.
- Rul dejen sammen til en roulade, og del den i to stykker på langs, men lad dejen hænge sammen i den ene ende.
- Sno de to stykker dej sammen, og læg brødet i form beklædt med bagepapir.
- Lad brødet efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200° varmluft, og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
- Vend brødet ud på en bagerist, og lad det køle af, inden det skæres ud og nydes.

Opskrifter
Grydebrød med ølandshvede
Annonce








