Ulla fandt gode rejseveninder

Tirsdag, 4. november 2014
af Greta Johannsen, foto: Gregers Overvad
Ulla Berg Petersen fra Aabenraa elsker at rejse, ligesom hun elsker at have en veninde med til at dele oplevelserne med. Der var bare ikke nogen ledige - og så satte Ulla en annonce i avisen.

Populære artikler på familiejournal.dk

Opskrift på en anderledes æblekage
Opskrifter på nordisk strikSjov video: udbryder hesten Mariska

De spiser spansk lagkage til eftermiddagskaffe og ser på skibe på Kielerkanalen. Om aftenen drikker damerne rødvin, sodavand og kaffe, mens de snakker om stort og småt, griner og fortæller vittigheder - og heldigt at der ikke er mænd på værelset, for de ville have fået røde ører.

Læs om en anden stærk kvinde

Ulla og de andre damer er ikke sådan at bide skeer med. De kan selv, og al den snak om, at kvinder i bedstemoralderen skal have hjælp til at underholde sig selv, fordi de sidder alene i stuen sammen med pelargonierne, den holder ikke. Slet ikke, når det er Ulla Berg Petersen fra Løjt ved Aabenraa, det handler om. Det var hende, der satte en annonce i avisen, hvor der stod "rejseveninde søges".

Fik 15 svar

Den 4. marts i år kom annoncen så på, og Ulla ventede spændt. Var der nu nogen, der ville svare, og var der nogen, der interesserede sig for det samme som hende? Hun ville gerne rejse, spise god mad, bade og se noget - men hun ville ikke på diskotek, hun havde ikke råd eller lyst til jordomrejser, og hun var bestemt ikke på jagt efter en ny mand.

- Jeg fik 15 mails, og så var det næste skridt at finde ud af, hvem jeg passede sammen med. Der var nogle damer, der virkede interessante, og så skulle vi jo mødes og se, hvordan det gik…

Det endte med, at Ulla ikke kunne tage en beslutning, for hun fandt faktisk tre dejlige rejseveninder, som hun havde det helt perfekt med. Så perfekt, at de, allerede den første gang de mødtes, måtte indføre, at der skulle rækkes en hånd i vejret, når der skulle snakkes. De andre damer var bestemt også nogle, der gerne ville nyde livet: Der var Sonja Andersen fra Rødekro. Hun var 59 år og fraskilt, så var der Sonja Cordtz Weilstrup fra Kolding, der var enke på 10. år og pensionist og verdensmester i krolf for par. Til sidst Bente Honnens fra Rødekro, der også var enke.

Ene hane i kurven

Først tog de på en prøvetur for at se, om de kunne holde hinanden ud - og det kunne de, men mange års ægteskab har også lært dem, at snorken bare betyder, at der er liv. Samtidig er det også nogle kvinder, der har lært at gribe de små glæder i livet og gøre en hverdag til en fest - og det er de rigtig gode til...

Det var her, den eneste mand i de damers liv kom ind i billedet. Michael Blohm fra Randers har et lille rejsebureau, Blohm Rejser, der blandt andet arrangerer kør selv-ture til blandt andet Tyskland med et hyggeligt kroophold. Det var ham, Ulla fik fat i, da hun ledte efter en arrangør til deres første tur - og det var ham, der endte med at tage damerne med på deres næste tur til Breiholz ved Rendsburg nogle skønne dage i september i år.

- Da vi skulle af sted på vores anden tur, kørte jeg lige et smut ind til Michael, der har firma i Randers, så vi kunne se hinanden an. Og han var jo en flink, ung mand, mener Ulla, der også til veninderne nævnte noget om "kuvøseguf" og "ganske ung mand". Ikke ilde, når man er en familiefar på 44 år, syntes Michael - og oveni har han en engels tålmodighed, for det var ham, der lagde bil til, da damerne tog til Breiholz med vognen fuld af lækre madpakker, kaffe på kanden, tasker og flasker, slik og godt humør. Der blev grinet og snakket og kigget på skibe på Kielerkanalen. De kender allerede hinanden godt, for de har mødtes rigtig mange gange, siden Ulla satte annoncen i avisen i foråret. De er forskellige, men alligevel har de alle fire den samme humor og livsglæde, selv om livet ikke har været skånsomt ved nogen af dem.

Ulla har KOL, Sonja fik en blodprop i hjernen og har trænet sig op til at kunne klare sig selv igen, selv om hun ikke længere kan læse og skrive. Den anden Sonja er førtidspensioneret sygehjælper. Bente har mistet sin mand i en tidlig alder og er arbejdsløs. Alle har de hver især deres grunde til, at livet ikke altid er en fest, men det er ikke noget, de snakker så meget om, for livet er, hvad man gør det til, synes de. Det handler om at have det godt og at holde sig i gang uden at være til besvær for andre.
- Vi er færdige med at score mænd. Vi gider ikke bøvle med dem, siger Ulla, men om man skal tro hende? Måske ikke helt for alle damernes vedkommende, men man kan i hvert fald være helt sikker på, at de fire godt kan få noget ud af livet selv - og der er ikke nogen af dem, der har hverken pelargonier eller besøgsvenner.

Læs også om kvinder der kan lide dyr


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.