Bøf Lindstrøm med mindre fedt

Søndag, 22. januar 2012Opdateret 10. februar
af Redaktion
En svensk klassiker fra Familie Journals Slankeklub
Bøf Lindstrøm med mindre fedt
Foto: Jes Buusmann

(2 portioner)

1 stk. æggehvide
Salt og peber
2 tsk. oliemargarine
2½ spsk. kapers
200 g hakket oksekød (max. 8 g fedt pr. 100 g)
100 g syltede rødbeder, i små terninger
1 stk. løg i små terninger

Sådan gør du
Kødet røres med rødbeder, løg, kapers, æggehvide, salt og peber. Farsen fordeles i fire lige store portioner. Hver portion trykkes godt sammen og formes til bøffer. En pande varmes godt op, oliemargarinen tilsættes. Bøfferne brunes på begge sider og steges færdig ved svag varme ca. 2-3 min på hver side.
Tip: Tilsæt evt. 100 g revet sellerirod til farsen, det giver en dejlig smag, og du får flere bøffer ud af det.

Energi-information pr. portion
Energi 248kcal / 1040kJ
Fedt 12 g
Kulhydrater 10 g
Protein 23 g
Kostfibre 1 g

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Fisk a la florentine
Gule ærter med medisterpølse
Oksefarsbrød med feta og tzatziki