Fars med spinat og champignonsauce

Torsdag, 22. marts 2012
af Redaktion
God og fyldig middag fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(2 portioner)

200 g hakket kalve- og svinekød, maks. 12% fedt
Salt og peber
1 løg i tern
1 æg
1 spsk. havregryn
½ spsk. mel
225 g frossen, helbladet spinat (el. den dobbelte mængde frisk)

Champignonsovs
½ ds. champignoner (fra en dåse med 280 g, 170 g drænet vægt)
125 g friske ½ spsk. rapsolie
½ spsk. mel
champignoner i kvarte
1 dl suppe (bouillon og/eller champignonvæde)
1 fl fløde 9%
Salt og peber

Tilbehør:
1 dl (rå) brune ris

TIP

Kan også serveres med hasselbackkartofler og f.eks. tomatsalat

Rør kødet godt med salt og peber. Lad det stå ca. 5 min. og trække. Tilsæt løg, æg, havregryn og mel og rør farsen godt. Bredes ud i et ildfast fad.
Steges i ovn i ca. 25 min. ved 175°. Spinaten bredes ud over farsbrødet, drys ev. lidt salt og peber på spinaten.
Mens kødet steger, laves sovsen: Svits begge slags champignoner og løg i olien. Tilsæt melet og rør det hele til en tyk "melbolle". Rør væde og fløde i som til opbagt sovs, juster evt. tykkelsen. Smag til med salt og peber. Sovsen hældes over spinaten, og det hele steges ved 175° i ca. 20 min. Saucen må godt få en lysebrun overflade.
Kog risene efter anvisning på pakken.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 552 kcal/2310 kJ
Fedt: 17 g
Kulhydrater: 57 g
Protein: 35 g
Kostfibre: 7 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Forloren hare
Kyllingerulle med hummus
Wok med andebryst

Køkkenudstyr - til den bedste pris