Frikadeller med svesker og spidskålssalat

Søndag, 8. august 2010
af Redaktion
Denne ret er ment som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

500 g hakket kalv og flæsk, maks. 6% fedt (1 portion = 2 frikadeller, i alt 125 g kød)
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
50 g løg
1½ dl minimælk
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
75 g svesker (eller tørrede tranebær)
2 æbler
1 spsk. olie, f.eks. olivenolie
150 g spidskål
1 spsk. hakket persille
1 spsk. tranebær
2 spsk. kaffefløde 9%
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
125 g kartofler

Sådan gør du
Vask og kog kartoflerne, til de er møre, ca. 25-30 min.

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Bland kødet med mælk, hvedemel og havregryn. Hak sveskerne fint og riv det ene æble groft og bland begge dele i farsen. Lad farsen hvile køligt i ½ time. Varm olien på en slip let-pande og form farsen til frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne i yderligere 4 min. på hver side, til de er gennemstegte.

Snit spidskålen fint, skær det andet æble i fine både, skyl og hak persillen. Bland spidskål, æble, persille og tranebær i en skål. Pisk kaffefløde, citronsaft og sukker sammen og hæld blandingen over spidskålssalaten.
Server frikadellerne med salat og kartofler.

Tip
Min farmor stegte altid frikadellerne på tre sider, så rigtige frikadeller for mig er trekantede.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Kcal/ kJ

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Oksesteak med ferskensalat og kartofler
Græske kyllingespid
Tunmousse på tomatbund