Hurtige speltboller med pastrami og pickles

Tirsdag, 12. juni 2012
af Redaktion
Mættende fuldkornsboller, der kan fryses ned, fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

(12 portioner)

50 g gær
4 dl vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
200 g fuldkorns-speltmel
300 g rugmel
¼ dl hørfrø

Sandwich (pr. bolle)
2 skiver pastrami
1 spsk. pickles
1 spsk. naturel smøreost, 3%
2 skiver tomat
1 salatblad

Gnavegrønt (pr. pers.)
4 cherrytomater
¼ agurk i stave
½ bladselleri i stave

Til bollerne røres gære ud i vandet, resten af ingredienserne tilsættes og det røres sammen, dejen skal være klistret. Lad den hæve i 30-45 min., brug to skeer til at klatte bollerne ud på en bageplade. De kan godt sættes tæt, da de ikke flyder ud eller hæver i ovnen. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 min. ved 240° varmluft.
Når bollerne er kølet af, flækkes de og smøres med smøreost. Salat og pastrami fordeles på bollerne og der pyntes med pickles og tomatskiver, før bollen lægges sammen.
Husk at spise grønsager til din frokost. Lav lidt gnavegrønt af for eksempel bladselleri, cherrytomater og agurk i stave.

Tip: Bager du alle bollerne på en gang, kan du med stor fordel lægge de boller, du ikke skal bruge, i fryseren lige så snart, de er blevet kolde. Så smager de dejlig friske, når du tager dem ud et par stykker ad gangen aftenen før, du skal bruge dem.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 343 kcal/1435 kJ

Fedt: 6 g
Kulhydrater: 48 g
Protein: 17 g
Kostfibre: 10 g