Krabbesalat med rugbrødscroutoner

Søndag, 2. maj 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup og Kate Kamil
Foto: Catrine Mannerup og Kate Kamil

(1 pers.)

1 skive rugbrød, 50 g
4 salatblade (hovedsalat)
125 g krabbekød fra dåse
75 g mango
50 g gul peberfrugt
50 g cherrytomat
50 g grønne asparges (friske)
50 g majs

TIP

  • I stedet for krabbekød, kan man benytte tun eller rejer.

Dressing
½ dl ylette
½ spsk. sød sennep
½ spsk. friskhakket basilikum
Salt og peber

Sådan gør du
Skær rugbrødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Rist dem i ovnen ved 200° i ca. 8 min. Afkøl rugbrødsternene på en rist. Læg salatblade i en dyb tallerken. Skræl mangoen og klargør de øvrige grønsager. Kog aspargesen i letsaltet vand i 2-3 min. Skær mango, peberfrugt, cherrytomater og asparges i små, passende stykker. Si væden fra krabbekødet. Bland kødet med mango, grønsagsstykker og majs. Fordel blandingen på salatbladene.
Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Smag til med salt og peber og hæld den hen over salaten. Pynt med rugbrødscroutoner.
Ved mest tilbehør benyttes en tyk skive rugbrød.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Físk

125 g

90 g

175 g

Grønsager

200 g

90 g

150 g

Tilbehør (rugbrød)

50 g

100 g

50 g

Kcal/ kJ

433/1812

420/1757

461/1930

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. Få 4 måneder - betal kun for 3!

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Mosters kalkunbøffer med rissalat
Festlagkage
Oksegryde