(1 pers.)
125 g hakket oksekød, maks. 6% fedt
Salt og peber
25 g tomat
1 stk. salatblad
Salt og peber
1 stk. grovbolle (50 g) med 8 g kostfibre pr. 100 g
Coleslaw
75 g hvidkål
50 g gulerod
½ tsk. æble-eddike
½ tsk. sukker
1 dl fromage frais 0,5%
Salt og peber
Kartoffelfritter
125 g kartofler
2 spsk. barbecue sauce
TIP
Når man spiser en burger til aftensmad, er der som regel ikke nok grønsager i måltidet. Derfor bør en burgermenu suppleres med ekstra grønsager. Læg vægt på de fiberrige grønsager som f.eks.: gulerod, rødbede, hvidkål, rødkål, broccoli, blomkål og porre. Grønsagerne tilfører måltidet flere fibre og forlænger mæthedsfor-nemmelsen.
Tænd ovnen på 200°. Vask kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med barbecuesauce og steg dem i ovnen ca. 45-50 min.
Form kødet til en stor, flad bøf. Tørsteg den på en varm pande i ca. 3 min. på hver side, krydr med salt og peber.
Skær tomaten i skiver og skyl salatbladet. Snit hvidkålen og riv guleroden fint. Rør æbleeddike med sukker og fromage frais og smag til med salt og peber. Bland hvidkål og gulerod i dressingen. Flæk grovbollen og rist den. Læg burgeren sammen med salatblad, bøf, coleslaw og tomatskiver.
Coleslaw giver burgeren et sundt løft i forhold til den traditionelle burger.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG
Mest grønt |
Mest tilbehør |
Mest protein |
|
Oksekød |
125 g |
125 g |
200 g |
Grønsager |
250 g |
150 g |
150 g |
Tilbehør |
175 g |
175 g |
175 g |
Kcal/ kJ |
551/2307 |
575/2407 |
614/2569 |
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat