Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos
Prøv denne lækre og sunde middag med oksemørbrad og mos af rodfrugter. Opskriften er til fire personer.
Af
Af redaktionen

40 min
4 personer
Mørbrad med blommer
500 g oksemørbrad uden fedt
3 blommer
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
Rodfrugtmos
2 kartofler
1 knoldselleri
300 g græskar
1 dl minimælk
1 spsk. olivenolie
2 spsk. persille
Salt og peber
Salat
1 pose grønne salatblade
250 g sukkerærter
8 grønne asparges
Tip
Serveres med en frisk salat af grønne salatblade, sukkerærter og asparges.
Rodfrugtmos
- Skær kartoflerne i halve
- Skræl knoldselleri og skær i store tern
- Skær græskar i store tern
- Kog kartofler og knoldselleri i ca. 10 min.
- Tilsæt græskar i gryden og kog blandingen videre, til alt er mørt.
- Hæld det meste af kogevandet fra rodfrugterne, lad en smule være tilbage i gryden.
- Mos rodfrugterne, tilsæt mælken og resten af olien lidt ad gangen, til den har en cremet konsistens.
- Smag til med salt og peber og rør 1 spsk. persille i.
Mørbrad og blommer
- Udsten blommerne og skær i kvarte.
- Krydr mørbraden med salt og peber.
- Varm 1 spsk. olie på panden og steg mørbraden 2-3 min. på alle sider.
- Læg mørbraden i et ovnfast fad sammen med blommerne.
- Steges i ovnen på 200° i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt, man ønsker kødet.
- Anret mos på en dyb tallerken med skiver af mørbrad, blommer og stegesaft oven på, pynt med persille.
Energi-information pr. portion
Energi 480 kcal/2010 kJ
Fedt: 15 g
Kulhydrater: 44 g
Protein: 34 g
Kostfibre: 11 g