Orientalsk skinkesnitsel med grønsagsris

Søndag, 5. september 2010
af Redaktion
Denne ret er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

125 g skinkesnitsel
60 g rå ris, f.eks. parboiled
150 g gulerod
150 g porre

Marinade
½ dl citronsaft
1 spsk. sojasauce
1 spsk. flydende honning
1 spsk. friskrevet ingefær
½ tsk. salt

Pensling
1 spsk. sojasauce
1 spsk. honning

Sådan gør du
Rør marinaden sammen og læg den i en plastikpose sammen med skinkesnitslen. Lad snitslen trække i køleskabet i 12 timer. Posen rystes et par gange, mens den trækker. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens gulerod og porre. Skær dem midt over og snit dem i fine, tynde strimler på langs. Kog grønsagerne møre i letsaltet vand. Bland gulerod og porre med den kogte ris. Tag skinkesnitslen ud af posen, tør den og krydr med salt. Steg snitslen på en grillpande ca. 4-6 min. på hver side. Rør sojasauce og honning sammen og pensl snitslen med blandingen. Pak snitslen ind i alufolie og lad den hvile 3-5 min., inden den serveres.
Ved mest tilbehør serveres der 1 skive groft brød ud over grønsagsrisene.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)



Kcal/ kJ

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Tomatsuppe med kødboller
Grillstegt forel med porrecreme
Oksegryde