Saftig kylling med savoykål, ris og ærter

Søndag, 31. oktober 2010Opdateret 1 time siden
af Redaktion
Nem og lækker hverdagsret med kylling, savoykål, ris og ærter - en helt perfekt aftensmadsløsning, når det både skal være nemt, gå hurtigt og mætte godt
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

4 pers.

500 g kyllingebryst (uden skind)
2 spsk. citronsaft
2 spsk. parmesanost (revet)
½ tsk. rosmarin
½ tsk. salt
2 stk. rødløg (store, i både)
1 stk. savoykål (strimlet)
6 dl vand
2 tsk. olie
2 dl løse ris
250 g ærter
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrysterne marineres i citron, parmesan, rosmarin og salt og skal trække i ca. ½ time.
  2. Løgbådene brunes i olien i ca. 5 min. Kål, ris, vand, salt og peber tilsættes.
  3. Der røres rundt, og kyllingestykkerne lægges ovenpå, og det hele koges under låg, indtil risene er møre, i ca. 20 min. Rør forsigtigt undervejs.
  4. Ærterne blandes i til sidst, og retten smages til.

Næringsindhold

Energiindhold pr. portion:

471 Kcal/1968 kJ

Protein 39 g
Fedt 14
Kulhydrat 52 g
Kostfibre 5 g

 

Madopskrift: Pernille Brøndum