Speltkerner med rødbede og feta

Søndag, 20. november 2011
af Redaktion
Lækker og sund ret fra Familie Journals slankeklub
Foto: Jes Buusmann
Foto: Jes Buusmann

(3 portioner)

125 g hel spelt (fås i helsekostbutikker)
3 stk. laurbærblade
1 stk. løg i kvarter
1 tsk. salt
300 g rødbede
50 g feta (højst 5 g fedt pr 100 g)
1 bdt. persille, bredbladet, groft hakket
2 spsk. akaciehonning
1 stk. citron, saften herfra
1 fed hvidløg fintrevet
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Speltkernerne koges i vand (som anvist på pakken) med laurbær, løg og salt i ca. 35-40 min. Der skal være lidt bid i dem. Rødbederne skæres i små tern og bages i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time. Akaciehonning, citronsaft, hvidløg, salt og peber blandes. Speltkerner og rødbeder afkøles hvorefter de blandes. Tilsæt persille. Vend dressingen i og pynt med feta.

Slankeopskrift: Berit Elgaard Larsen

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 232 kcal/970 kJ

Fedt: 1 gram
Kulhydrater: 47 gram
Protein: 9 gram
Kostfibre: 6 gram

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Amerikansk rissalat
Rødbedesalat med parmesan
Rosenkålssalat med valnødder

Stram figuren op med den slankende heldragt fra Magic. Klik her og køb dragten i Familie Journal Shoppen for 249 kr.