Spinatbrød med speltflager

Torsdag, 23. februar 2012
af Redaktion
Små brød, der er super som en hurtig snack eller i madpakken fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(45 portioner)

200 g hvedeklid
10 g gær
350 g hel, frossen spinat
1 l yoghurt 0,1% - evt. halvt vand, halvt yoghurt
400 g speltflager
1 tsk. salt
80 g røget filet i meget små tern
2 æg
800 g hvedemel

TIP

Brødene kan fryses ned. Små brød, der er super som en hurtig snack eller i madpakken. Lægges sammen med mager friskost med hvidløg, bønnespirer og masser af peberfrugt.

Yoghurt, gær, salt, speltflager og hvedeklid røres godt. Trækker i 10 min. Tø spinaten op, evt. i varmt vand (i posen) eller i mikroovn. Rør spinat, røget filet, æg og ca. halvdelen af hvedemelet i. Rør længe, før resten af hvedemelet tilsættes, dejen skal have en konsistens, som stadig er klistret. Hæver ca. 8 timer i stuetemperatur til dobbelt størrelse. Eller evt. fra aftenen før til næste eftermiddag i køleskabet. Sættes på bagepapir med to skeer med god afstand - der bliver 45 boller af portionen, så der skal nok mere end en plade i gang. Efterhæver 30 min. Sættes i kold ovn og bages i ca. 30-35 min. ved 200°.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 147 kcal/613 kJ
Fedt: 1 g
Kulhydrater: 25 g
Protein: 5 g
Kostfibre: 4 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Skinkeboller med porre og gulerod
Havreboller med kanel
Laksewraps