Berejste Heidi: Friheden er det vigtigste

Tirsdag, 22. maj 2018
Tirsdag, 22. maj 2018 - 19:10 - af: Maibrit Jürs, Foto: Gregers Overvad.
Det gælder om at leve livet – hele livet. Med styr på økonomien ved Heidi, at hun kan leve det liv, hun ønsker, når hun går på pension, og det bliver ikke kedeligt.
PenSam: kvinde i rød T-shirt

Hun har egentlig ikke helt styr på, præcis hvor meget hun vil få, når hun går på pension. Det er heller ikke så vigtigt, for hun ved, at hun vil have nok til at leve det liv, hun ønsker. Friheden er det vigtigste, og den er sikret.

– Jeg glæder mig til, at jeg bare kan snuppe en afbudsrejse, når det passer mig, uden at skulle spørge nogen om lov, siger 51-årige Heidi Kelm Jensen.

Hun har arbejdet i hjemmeplejen, siden hun var 18 år, og hun er glad for sit arbejde. Men når snakken falder på pension, er det friheden, der betyder mest.

– Med min pensionsordning ved jeg, at jeg har friheden til at gøre alle de ting, jeg elsker.

Det vigtigste er rejserne

Heidi er fællestillidskvinde og fagligt aktiv – også i sin fritid, hvor hun desuden kan finde på at blive oppe en hel nat for at se amerikansk fodbold eller tage spontant til koncert med en veninde, men det vigtigste er rejserne. Hun har rejst i det meste af verden, og hun bliver aldrig træt af at komme ud og opleve nye kulturer. Der er også steder, hun gerne vil tilbage til.

– Den bedste oplevelse var nok, da jeg var ude og se vilde dyr i Sydafrika. Det var virkelig spændende at komme så tæt på vilde elefanter og giraffer. Der vil jeg gerne tilbage til.

Familie og venner er vigtige

I den lille lejlighed i Rødovre pynter klenodier fra rejser i hele verden. Der er masken fra Sydafrika, cowboystøvlerne fra USA og tre indrammede billeder af Heidi, der svømmer med delfiner i Tyrkiet. Den ene væg er dog forbeholdt familiebillederne.

– Jeg har en stor familie. Vi er omkring 40, der alle bor her i Rødovre. Vi ses tit og spiser sammen, jeg går også i frimærkeklub med min far og en onkel, fortæller Heidi.

Selv har Heidi hverken mand eller børn, til gengæld har hun et havn af niecer og nevøer, og det er tydeligt, at familien er vigtig. Den og vennerne glæder hun sig også til at få mere tid til, når hun engang stopper på arbejdsmarkedet. Heidi er nemlig sådan en, der er god til at holde fast i sine relationer.

– Jeg har en flok tidligere kolleger, fra da jeg var fagligt aktiv i Husligt Arbejderforbund for mange år siden. Vi ser stadig hinanden, og på torsdag tager vi på spaferie i Stettin. Vi skal også have noget godt at spise og drikke. De gamle damer kan stadig godt feste, så vi plejer at have det sjovt sammen.

Lev livet – hele livet

På væggen i Heidis køkken hænger et hjerte med påskriften ”Lev livet”. Det minder hende hver dag om, at man ikke skal tage livet for givet, og at man skal få mest muligt ud af den tid, man har fået. Ud over rejser er musikken en vigtig del af et godt liv for Heidi, der går til mange koncerter hvert år. Der er ikke meget retning i hendes musiksmag, og hun ligger ikke under for nogen forestillinger om, hvad man skal lytte til, når man er 51.

– Jeg hører alt fra Pretty Maids og Metallica til Christoffer og Enrique Iglesias. Det bedste er koncerterne, for dem kan man dele med andre. Jeg tager både afsted med familie og veninder, så får man nogle fælles oplevelser at snakke om. Sidst var jeg med venner og familie i Viften og høre Queen Machine, og om en måned skal vi ind og høre Thomas Helmig i Søndermarken.