En sag for Sherlock Holmes

Lørdag, 22. oktober 2011
af Redaktion
Sherlock Holmes: The Mystery of the Persian Carpet byder på en klassisk detektivhistorie, der kræver brug af din logiske sans

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: Den unge mand Vincent Gordon findes myrdet indrullet i et persisk tæppe. Heldigvis sker mordet i London, så Sherlock Holmes er på pletten og vil på rekordtid kunne opklare mordet - ikke mindst fordi han får din hjælp.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: God historie, klassisk Sherlock Holmes
Minusser: For svære Hidden Object, ikke meget nyt

Karakter: 6/10

En klassisk detektivhistorie
Historien i The Mystery of the Persian Carpet byder på en klassisk Sherlock Holmes historie med forskellige mistænkte fra flere samfundslag.
Sammen med Sherlock skal du finde spor på helt klassiske Hidden Object skærme hvor de ting du skal finde, er vist i sort silhouet i kanten af billedet.
Tingene er som regel ikke synlige ved første øjekast, så du skal fokusere og koncentrere dig. Derfor falder Hidden Object spil da også i god tråd med en klassisk detektivhistorie.

Gode minispil
Spillet indeholder også små minispil, der kræver brug af den logiske sans og helt i spillets ånd skal du hjælpe Sherlock med at kæde sporene sammen med de forskellige mistænkte i deduktions-spillet. Opgaverne er således helt magen til de opgaver den klassiske detektiv ellers er så berømt for at løse.
Minispillene fylder ikke voldsomt meget, men kvaliteten af de enkelte spil er ganske god.

Kræver tålmodighed
Hidden Object-delen er den, der tager længst tid - ikke fordi du skal finde mange skjulte ting, men primært fordi det er urimeligt svært at finde de mindste objekter. Det kræver virkelig tålmodighed af spilleren, og det kan godt være et irritationsmoment.
Introduktionen og menuen til spillet er desværre ikke så logisk, hvilket påvirker en ellers gennemført og stemningsfuld oplevelse.
Desuden bør du være rimelig skrap til at læse håndskrift, da en del af vidneforklaringerne er skrevet i hånden, og de udgør en væsentlig del af spillets historie.

De små grå celler
Det kræver stor tålmodighed at kaste sig over Sherlock Holmes - og selvom du normalt kan lide Hidden Object-spil, så skal du have en forkærlighed for at bruge de små grå celler - som en anden og mindst lige så berømt belgisk detektiv siger.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Jack of all Tribes
Victorian Mysteries