Redaktionen anbefaler: 5 danske film, du skal se i 2024

Fredag, 8. marts 2024
Af Vi Elsker Serier
Vi elsker serier
Har du en forkærlighed for danske film? Så kan du godt glæde dig til filmåret 2024! Her får du fem udvalgte danske film, som du kan se frem til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har udvalgt 5 danske film, du skal glæde dig til at se i 2024.

2024 tegner til at blive et stærkt år for dansk film. Vi har udvalgt 5 titler, du skal glæde dig ekstra meget til at se i år!

I videoen i toppen af artiklen kan du se og høre mere om de fem anbefalede film.

1. Kalak

Filmen "Kalak" er instrueret af Isabella Eklöf og er skabt ud fra forfatteren Kim Leines selvbiografiske debutroman.

I filmen møder vi Jan, som bor i Grønland sammen med sin familie, hvor han arbejder som sygeplejerske. Han er desperat efter at blive en del af det lokale fællesskab.

Det indebærer blandt andet druk og sex med de grønlandske kvinder, mens konen er hjemme med parrets børn.

"Kalak" har biografpremiere den 7. marts 2024.

2. Birthday Girl

Et krydstogt virker ellers som en festlig måde at fejre en 18-års fødselsdag på. Derfor går turen til Caribien i filmen "Birthday Girl", hvor Nanna har inviteret sin datter Cille og hendes veninde med på tur.

Den første nat bliver Cille voldtaget, men desværre husker hun hverken, hvad der er sket, eller hvem der gjorde det. Og det går op for Nanna, at hvis retfærdigheden skal ske fyldest, så bliver hun nødt til at tage sagen i egen hånd.

"Birthday Girl" har biografpremiere den 4. april 2024.

3. For evigt

I science fiction-filmen "For evigt" skaber et jordskælv en sprække på bunden af Atlanterhavet og accelererer klimaforandringerne hastigt.

Blandt den gruppe af forskere, der forsøger at lukke sprækken, er Elias og Anita. Engang var de kærester, men nu er de kolleger, der forsøger at redde menneskeheden.

Kommer gamle følelser i vejen for projektet? Og fortryder Elias, at han ikke valgte et liv sammen med Anita?

"For evigt" har biografpremiere den 18. april 2024.

4. Fuld af kærlighed

Med filmen "Fuld af kærlighed" vendes blikket mod parforhold i middelklasse-Danmark.

Lars Ranthe og Stine Stengade spiller et tilsyneladende helt almindeligt ægtepar. Men bag facaden lurer en anden og noget mere hjerteskærende sandhed.

Manden har nemlig et eskalerende alkoholmisbrug, som bringer familien på kanten af opløsning. Snart bliver det tid til at stille ham et ultimatum, men det er lettere sagt end gjort.

"Fuld af kærlighed" har biografpremiere den 23. maj 2024.

5. Vogter

Filmen handler om fængselsbetjenten Eva, der bliver stillet i et kæmpe dilemma. Den mand, som er dømt for mordet på hendes søn, bliver nemlig anbragt i det fængsel, hvor hun arbejder.

Hun beder derfor om at blive overført til den afdeling, hvor fangen sidder. Hele tiden vakler Eva mellem, hvad hun bør gøre, og hvad hun har lyst til gøre. Og det resulterer i et højst nervepirrende drama!

"Vogter" har biografpremiere den 12. september 2024.