Camilla fik en læreplads

Onsdag, 10. september 2014
af Ole V. Hansen, foto: Torkel Dyrting
Bornholms kommune tilbød Camilla førtidspension. Men hun ville tjene sine penge selv og fik brugsuddeler Torben Severinsen i Nyker med på ideen om at hun skulle have en læreplads

Populære artikler på familiejournal.dk

Opskrift på skønne marcipanruder med jordbærmousse
Pia strikker brystproteser til brystopererede kvinderSød sommerkjole med hæklet bærestykke og blondekant

Hun kunne bare have tiet og samtykket. Det havde mange sikkert gjort i Camilla Hartmanns sted. For det lyder unægtelig som tilbuddet, man ikke kan sige nej til. Men Camilla ku'!

Havde den nu 22-årige, ærekære bornholmer ikke allerede som teenager insisteret på at klare sig selv, ville hendes konto formentlig hver den første være blevet beriget med et beløb, hun ikke skulle løftet så meget som en finger for.
- Jeg var da også helt uforberedt, da telefonen ringede omkring min 18 års fødselsdag og en stemme lakonisk meddelte, at husets datter skulle have pension. Jeg havde aldrig så meget talt med dem inde på rådhuset i Rønne, fortæller Camilla, som i dag selv henter lønnen hjem som kassedame i LokalBrugsen i Nyker.

Læs også om, hvordan unge lærlinge får selvtillid på erhvervsskolen Selandia i Slagelse

Opereret for hjernesvulst

Forklaring skal søges i den kendsgerning, at Camilla som 13-årig var blevet opereret for en hjernesvulst. Men på en eller anden måde var det ikke gået op for myndighederne, at hun for længst var erklæret rask. Og havde travlt med at finde ud af, hvordan hun blev uddannet til sit drømmejob - nemlig at stå i butik.
For at komme ind på EGU - Erhvervsgrunduddannelsen - skulle hun have en praktikplads. Og her blev Camilla jaget rundt fra det ene sted til det andet. Hvad der til sidst gjorde uddeler Torben Severinsen fra LokalBrugsen i Nyker så gal i hovedet, at han tog affære og efter økonomiske forhandlinger med kommunen lod Camilla komme i praktik i sin butik. Så hun - og han - kunne bevise, at myndighederne var helt galt afmarcheret, når de fandt Camilla uegnet til at arbejde. Hun fuldførte da også her i foråret med bravur sin EGU.

Læs også om tre idérige unge mænd fra Kolding, som skabte deres eget firma

Sikret et år frem

- Her måtte Torben så desværre meddele, at der pr. 1. april i år ikke var råd til at have mig ansat i Nyker. Så jeg levede af dagpenge, mens jeg ledte over hele øen for at finde job, fortæller Camilla. Og kan videre berette, at eventyret - som alle eventyr - endte godt. Ikke fordi hun fandt arbejde. Det gjorde hun ikke. Det var arbejdet, der fandt hende. Uddeler Severinsen formåede nemlig at skaffe de midler til veje, som nu har sikret Camilla arbejde i Nyker i hvert fald et år frem i tiden.

Og hermed sat en tyk streg under, at det offentlige kan beholde sin pension. Camilla har kræfter -og uddannelse - nok til at tjene sine penge selv!


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.