Opskrifter

Chokoladebrownie med cappuccinocreme

Onsdag, 23. marts 2011af Redaktion
En robust kage til desserten

110 g smør
120 g mørk chokolade
1 spsk. instant kaffe opløst i 3 spsk. kogende vand
250 g rørsukker
3 æg
100 g hvedemel
50 g mælkechokolade
75 g pekannødder

Cappuccinocreme
100 g hvid chokolade
50 g smør
1 spsk. instant kaffe opløst i 3 spsk. kogende vand
200 g flormelis

Pynt
12 pekannøddekerner

Brownie:
Smelt smør, mørk chokolade og den færdigblandede kaffe i en gryde ved svag varme. Rør jævnligt og tag gryden fra varmen, så snart chokolademassen er smeltet og glat. Pisk rørsukker og æg hvidt og skummende i en skål med en elpisker. Tilsæt den let afkølede chokolademasse og pisk videre. Vend hvedemel, hakket mælkechokolade og hakkede pekannødder i dejen med en ske. Hæld dejen i en bradepande (ca. 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180° i 35 min. Lad kagen afkøle i formen.
Cappuccinocreme: Kom hvid chokolade, smør og kaffe i en lille, varmefast skål. Placer skålen over en gryde med kogende vand i bunden. Rør i massen, til den er smeltet. Tag skålen fra varmen og sigt flormelis i. Rør, til cremen er jævn, og smør den ud over den afkølede kage. Lad kagen med creme stå lidt, før du skærer den ud i firkantede stykker. Pynt hvert stykke med en pekannød - eller andre nødder. Server dem eventuelt i små muffinsforme af papir.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen


Find flere opskrifter her...
Chokoladecookies
Chokolademuffins
Choko-surprise med marcipan

Find flere chokoladefristelser her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop