Opskrift på krydret sirupsbrød med kardemomme og kanel

Skab julehygge i dit køkken med dette krydret sirupsbrød med kardemomme og kanel, der skal pensles med kaffe og mørk sirup.
Af
Af: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Peter Kam
Krydret sirupsbrød
Foto: Peter Kam.
Annonce
2 t og 40 min
8 personer
Ingredienser:
25 g gær
0,33 dl hvidtøl
60 g mørk sirup
1½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt nellike
100 g sigtemel
50 g grahamsmel
350 g hvedemel
1½ tsk. salt
100 g blødt smør
En aflang brødform, 25 x 13 cm
Til pensling
1 spsk. mørk sirup
2 spsk. friskbrygget kaffe

Fremgangsmåde:

  1. Rør gær ud i hvidtøl i en røreskål.
  2. Tilsæt sirup og krydderier, og rør rundt.
  3. Tilsæt sigtemel, hvedemel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, til den er glat og smidig.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent, fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  5. Vend dejen ud på køkkenbordet, og form den til et aflangt brød.
  6. Læg bagepapir i bageformen, og læg dejen ned i formen.
  7. Dæk formen med et fugtigt klæde, og lad brødet efterhæve i 1 time.
  8. Tænd ovnen på 200°.
  9. Bag brødet nederst i ovnen i 40 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden.

Prøv også at bage disse fine julekager, der er formet som hestesko

Pensling:

  1. Bland sirup og afkølet kaffe i en skål.
  2. Pensl brødet med blandingen, straks efter det er kommet ud af ovnen.
  3. Afkøl brødet helt på en rist.
  4. Skær det afkølede brød i skiver, og servér f.eks. med smør og ost.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.