Opskrifter

Chokoladeboller

Torsdag, 5. januar 2012af Redaktion
Skønne boller, som både store og små vil synes godt om

Ingredienser til chokoladeboller

(12 stk.)

500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
50 g mørk chokolade
Æg til pensling
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. varmt vand


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Fremgangsmåde til chokoladeboller

Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i. Rør blandingen sammen med melet, rør til dejen er smidig og blank. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Rør smør, sukker og marcipan sammen til remoncen. Hak chokoladen og bland den i remoncen. Del dejen i 12 stk. og rul hvert dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på 1 cm. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en bagepladen med samlingen nedad. Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Rør flormelis, kakao og vand sammen til en glat glasur og dekorer de let afkølede boller.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Himmelsk chokoladekage
Chokolademuffins
Linser og medaljer


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop