Chokoladeboller med fyld af marcipan-remonce
Skønne boller, som både store og små vil synes godt om. Disse er fyldt med en lækker remonce på marcipan, så de minder lidt om fastelavnsboller.
Af
Af: af Kristina Marckmann

Foto: Carina Krüger
Annonce
1 t og 30 min
12 stk
Chokoladeboller med marcipan-remonce
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
50 g mørk chokolade
Æg til pensling
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. varmt vand
Fremgangsmåde
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
- Bland sukker og kardemomme i.
- Rør gæren ud i mælken, rør æggene i. Rør blandingen sammen med melet, rør til dejen er smidig og blank.
- Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Rør smør, sukker og marcipan sammen til remoncen.
- Hak chokoladen og bland den i remoncen.
- Del dejen i 12 stk. og rul hvert dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på 1 cm.
- Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en bagepladen med samlingen nedad.
- Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min.
- Rør flormelis, kakao og vand sammen til en glat glasur og dekorer de let afkølede boller.

Hjemmebag
Klassiske chokoladeboller med mørk chokolade

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær
Annonce








