Opskrifter

Morgenboller med smag

Søndag, 4. marts 2012af Redaktion
Der er masser af gode sager i bollerne, der er dejlige med ost eller marmelade. Bollerne er frysegnede, hvis der da skulle blive nogle tilbage

(Ca. 30 stk.)

50 g gær
75 g smør
2½ dl gulerodsjuice eller mælk
2½ dl mælk
2 tsk. salt
1 tsk. nellike
2 tsk. ingefær
500 g fintrevet gulerod
100 g valnødder
16-17 dl hvedemel
Æg til pensling

Smelt smørret, kom juice og mælk i og varm, til det er fingervarmt, rør gæren ud i blandingen. Riv gulerødderne, rør dem i sammen med de hakkede nødder og krydderierne. Rør det meste af melet i og ælt dejen godt igennem, til den næsten slipper bordet. Stil dejen til hævning et lunt sted 30 min.
Form ca. 30 boller, sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve 20-30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 225° midt i ovnen ca. 10 min.

Bageopskrift: All Over Press

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Flet et brød
Håndæltet brød
Mormorbrød










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop