Opskrifter

Russiske sild med rødbedeæg

Mandag, 20. april 2009af Redaktion
Flot og farverig ret til frokostbordet

(4-6 pers.)

6 røgede sild
1 dl syltede hakkede rødbeder
1 dl syltede hakkede agurker
1 spsk. kapers
1 hakket løg
Hakket purløg


Sennepsdressing
1 dl rapsolie
3 spsk. lys vineddike
1 spsk. sød stærk sennep
1 spsk. dijonsennep
2 tsk. rørsukker
Salt og peber

Pil sildene og læg fileterne på et fad. Drys rødbeder, agurker, kapers og løg over.

Dressing
Pisk ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over sildene og server med rugbrød.


RYGNING TILLADT

Fileter af sild, makrel og ørred ryges nær varmen ved 100-130°, mens hellefisk, torsk, kuller og laks koldryges ved 15-25° i adskillige timer.
Ved den lave temperatur når kødet ikke at koagulere, og fisken har derfor en helt eanden konsistens end varmrøget, hvor kødet er koaguleret og deler sig i store flager.

Rødbedeæg

4 æg
1 dl rødbedelage
1 lille stk. peberrod
2 fed hvidløg

Pynt
Karse

Kog lagen op i en gryde med peberrodsbidder og skivede hvidløg. Kog æggene 6-7 min., skyl dem koldt og pil dem. Læg dem i en lille skål og hæld rødbedelagen over. Lad dem køle af og trække et par timer. Lagen dækker ikke, så der skal vendes rundt i æggene nogle gange. Halver æggene og læg lidt karse på.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere himmerigsmundfulde til frokostbordet...
Tysk kartoffelsalat

Varmrøget ørred med æg og citron
Røget sildesalat