Lækker tysk kartoffelsalat - perfekt til makrel eller schnitzel
Her er en kartoffelsalat, som med sin kraftige smag er perfekt til røget makrel, pebermakrel eller hvidløgsmakrel.
 Af 
af Anne Skovgaard-Petersen 

Nem og gratis opskrift: Tysk kartoffelsalat
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
2 t og 20 min
4 personer
Kartoffelsalat
1 kg kartofler
1-2 rødløg
1 bdt. purløg
1 bdt. dild
1 dl kapers
Salatsauce
4 dl vand
3 spsk. mel 
½ dl æblevineddike 
2-3 spsk. sukker
Salt, kværnet peber 
½ dl rapsolie
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne og lad dem dryppe af.
 - Skyl dem under koldt vand og skær dem i ganske store stykker.
 - Pil og hak løgene.
 - Bland kartofler og det meste af løgene i en skål.
 - Salatsauce Pisk vand og mel sammen i en gryde og kog det op under piskning, til det jævner. Kog 1 min. og tag gryden fra varmen.
 - Krydr med æbleeddike, sukker, salt og peber og rør olie i.
 - Hæld den varme sauce over kartoflerne.
 - Lad salaten køle af på køkkenbordet et par timer.
 - Hak purløg og dild.
 - Vend det meste i salaten og drys resten over.
 

Hovedretter
Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Hjemmebag| Galleri
Hjemmebagte tyske fristelser: brød og kager
Annonce






