Opskrifter

Omelet med svampe

Tirsdag, 2. november 2010af Redaktion
Ugens klassiske ret

(2 pers.)
25 min.

4 æg
½ tsk. salt
250 g svampe
1 hakket skalotteløg
1 tsk. hvidvinseddike
½ bdt. hakket persille
20 g smør
1 spsk. olivenolie

Tilbehør
Grøn salat og flute

Rens svampene og steg dem i halvdelen af smørret samt olie, til de er brune. Kom løg ved og lad lige stege i 2 min. Kog panden af med eddike og vend hakket persille i. Tag af panden og tør den ren. Pisk 2 hele æg og 2 æggeblommer sammen med salt og peber. De sidste to hvider piskes stive og foldes i. Smørret varmes, og omeletten steges ved lav varme. Med paletkniv løftes og løsnes, så den ikke sætter sig fast. Kom svampebladingen i. Læg låg over, til æggemassen har sat sig. Fold den ene halvdel hen over den anden. Server med grøn salat og flute.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Omelet med soltørrede tomater
Omelet med hvidløgsspinat
Kartoffelmos-souffé med rødbede og æble