Kartoffelmos-souffé med rødbede og æble

Lækker middag uden kød
Af
af Redaktion

(2 pers.)
45 min.

2 bagekartofler
Saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 æble i både
1 tsk. smør
1 lille porre i tynde skiver
150 g fintstnittet hvidkål
2 snittede forårsløg
1 æg
Salt og peber
75 g revet ost
½ dl valnødder
300 g dampede rødbeder vendt i olie-eddikedressing
1 dl cremefraiche
1 spsk. friskrevet peberrod


Kog kartoflerne i usaltet vand. Vend æblerne i citronsaften. Steg porre, kål og løg i smør og lidt af olien, til det er mørt. Mos kartoflerne med resten af olien, tilsæt ægget og rør æg og sauterede grønsager i. Fordel i smurte forme og bag i ovnen ved 180° i 25 min. Steg på grillpande æblerne og vend dem med valnødder og rødbeder. Server med cremefraiche smagt til med peberrod.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Fyldig middagssalat med skinke
Spansk omelet

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.