Kan vi undgå at vores barn får nøddeallergi?

Torsdag, 9. maj 2024
Lotte Bang
Foto: Mega
Ny forskning tyder på, at det er muligt at reducere risikoen for jordnøddeallergi, hvis barnet indtroduceres for dem, når det overgår fra amning til fast føde.
Jordnødder

Kære Lotte

Jeg har læst et sted, at man kan forebygge allergi over for jordnødder, hvis man giver sin baby jordnøddesmør at spise.

Jeg har en søn på tre måneder, og da hverken min mand eller jeg har jordnøddeallergi, er risikoen måske ikke så stor, men man ved jo aldrig.

Vi har et vennepar, hvis barn lider af jordnøddeallergi, så vi har set besværet på tæt hold. Hvis sådan en allergi kan forebygges, ville det være rart, for der er jo jordnødder i meget.

Forældrene

Kære forældre

Ifølge Astma-Allergi Danmark har cirka 0,6 procent af befolkningen jordnøddeallergi. For de fleste er allergien livslang, men cirka 20 procent vokser fra den.

Jordnøddeallergi skyldes, at immunsystemet forveksler harmløse molekylære strukturer fra jordnødder med noget, der kan skade kroppen, og det resulterer for nogle i en potentielt livsfarlig situation.

Der er ganske rigtigt jordnødder i meget, og det er ret besværligt at undgå som allergiker.

Ny forskning tyder på, at det i perioden, hvor spædbørn overgår fra amning til fast føde, faktisk er muligt at introducere immunforsvaret for jordnødder og dermed reducere antallet af jordnøddeallergikere i befolkningen med op til 77 procent.

Husk, at jordnødderne skal gives i form af mos, da der ellers er kvælningsrisiko.

Kærlig hilsen Lotte