Egoistisk at rejse alene med min søn?

Onsdag, 1. marts 2017
Af Puk Elgård Illustration: Louise Heine
Morens nye kæreste forstår ikke, at han og hans datter ikke skal med på den ferie, moren gerne vil på med sin søn.
Fortvivlet mor

Kære Puk

Efter en ordentlig rutsjetur og et forhold til en mand, der kørte mig op og ned af væggene, har jeg nu i et par år været fri og fraskilt. Men fornemmelsen af at være manipuleret og undertrykt sidder dog stadig i mit system. Jeg har dog fået en ny kæreste, og vi har det godt sammen. Han er ikke samme type som min eks, og mine skuldre er faldet lidt ned igen, men nu er der opstået en situation, som jeg vil bede om dit råd til at klare.

Min eks og jeg har en 11-årig søn, som har klaret skilsmissen fint nok. Min kæreste har en datter på samme alder, og de to fungerer fint sammen. Min kæreste vil gerne være sammen hele tiden og også gerne bo sammen, men jeg er ikke klar.

Nu har jeg sådan et behov for at være sammen med min søn og vil gerne til Spanien sammen med ham i 14 dage. Bare ham og mig. Jeg trænger til at mærke ham og styrke vores bånd efter nogle år, hvor jeg har været ved siden af mig selv. Min kæreste og jeg var på skiferie sammen sidste år, hvor min søn holdt ferie med sin far, og nu føler jeg godt, at jeg kan tillade mig at prioritere min søn og mig.

Men min kæreste er sur over, at jeg vil afsted med ham alene. Han siger, at vi burde tage af sted alle sammen. De to børn og ham og mig. Han synes, det er et egotrip at rejse med min søn, når vi nu er ved at danne familie.

Han gør mig forvirret, og jeg kan ikke mærke mig selv. Har han ret, er det egoistisk? Eller er det o.k. at tage på tur med min søn?

Anemone

Kære Ane 

Det hurtige svar er: Tag afsted og nyd din søn. Der er helt sikkert noget rigtigt i det, når din kæreste påpeger, at du nu er i gang med at skabe en ny familie, og I skal styrke jeres relationer, men før du har lært at sige fra og mærke dine egne behov, er du ikke klar til at få succes i et nyt parforhold.

Derfor: Hold fast i det, du gerne vil. Hvis du giver efter nu og ligger under for din kærestes behov, styrer du lige lukt tilbage i dit gamle mønster. Det er så nemt at gå tilbage til gamle velkendte handlinger, og fordi du fra dit tidligere forhold er vant til at lade dig dominere, kommer du med det samme i tvivl, når der bliver skubbet til noget, du gerne selv vil. Det skal stoppe.

Jeg er egentlig ligeglad med, om I skal til Bornholm, Australien, ud i rummet eller bare på telttur i baghaven – din lektie er at mærke dig selv og være tro mod det, du føler. Du mærker tydeligt, at du har behov for alenetid med din søn, og derfor tager du afsted og beviser over for dig selv, at du lytter til din egen stemme. Når du har lært det, kan du meget bedre være en hel og dejlig kæreste og mor, der er parat til at knytte nye bånd.

Go’ rejse. Det bliver vidunderligt.

Kærlig hilsen Puk