Farvel flyskræk – måske

Lørdag, 3. februar 2024
Af Puk Elgård.
Foto: Colourbox.
Læseren deler et værdifuldt tip til, hvordan man kan overkomme sin flyskræk. Måske kan dette tip gøre din næste flyvetur en smule lettere.
Folk sidder i et fly

Til mormor (i FJ 47/2023, red.) og andre, som har flyskræk

Det havde jeg også engang. På en ferierejse til Mexico i 1985 kom jeg til at sidde ved siden af en ældre herre, der som revisor i Unilever-koncernen fløj meget.

Han fortalte, at han også havde haft flyskræk. Men han tænkte, at når flyets kaptajn og besætning gik ombord, så kunne han også. Det ville de sikkert ikke gøre, hvis de ikke troede, at flyet ville komme sikkert frem.

Jeg tænker på ham hver gang, jeg går ombord på et fly. Han kurerede min flyskræk.

Kurt Nielsen

Kære Kurt Nielsen

Hvor er du bare heldig, og stærkt, at du kan vende dine tanker ved en simpel sætning. Dejligt, at du kom til at sidde ved siden af den mand, og at du så kunne slippe din skræk for at flyve.

Jeg er stensikker på, at al besætning ombord på diverse fly håber og regner med at komme godt både ud og hjem. Jeg lider selv af stærk flyskræk og er meget bange, når jeg flyver, og jeg tror desværre ikke, at jeg eller andre, der er hårdt angstramt, kan nøjes med at tænke som dig.

Jeg ville ønske, det var så vel. Jeg har en hel mavebæltetaske fuld af lykkeamuletter og en del champagne i blodet, når jeg er på flyvetur. Jeg ville sådan ønske, at jeg bare kunne nyde det.

Men tak for dit input. Hvem ved, måske er det lige det, der skal til for nogle af dem, der læser med her – og ellers er der kurser mod flyskræk, hypnose og andre terapiformer, der evt. kan hjælpe.

Varme hilsner fra Puk